Viser arkivet for oktober, 2012

Hejdå

Siste dag på Ung i Norden i Stockholm var preget av advocacy og herskerteknikker. Vi fikk innblikk i hvordan herskerteknikker kan brukes og hvordan vi kan hindre at de blir brukt. Vi skal gjøre synlig, respektere, informere, dobbel anerkjennelse og bekrefte og styrke deg selv og andre.

Vi har lært hvordan vi kan påvirke ,og om spørsmål og såkalte ikke-spørsmål. Dette var nyttig kunnskap i forhold til hvordan vi best kan representere organisasjonen vår og fremme vår sak.

Dette er det siste blogginnlegget fra Ung i Norden, og vi takker for oss! Vi har hatt en utrolig kjekk og lærerik helg, vi har fått nye venner fra hele Norden og ser fram til Ung i Norden 2014, som skal være i Norge! Det anbefales på det sterkeste!

Hele gjengen er samlet

Noen av de tingene vi fikk ut av helgen

Speiderhilsen
Veronica, Synne og Even

Janteloven og demokratihistorie

Nå har vi allerede vært i Stockholm i 3 dager, det føles mye lenger enn som så, og vi er blitt en godt sammensveist gjeng. I dag har vi vært på rundtur på Skansen med besøk i viktige bygninger for det svenske demokratiets utvikling, misjonshuset, nykterhetslosjan og folkehuset. Vi fikk være med på vote with your feet på nykterhetslosjan og stemt i folkehuset!

Vi hadde også besøk Martin Björgell som snakket om de nordiske landenes forhold til janteloven og vi hadde samtale om speiderens verdier. Og senere fikk vi besøk av Nina og Cecilia fra Sverige, Alina fra Finland, Jens fra Danmark og KMs egen Vemund Ovesen til en paneldebatt om demokrati.

Siden var det tid for patruljerefleksjon før vi spiste festmiddag sammen med Baltic Sea Meeting som holder til på samme sted som oss. I tillegg til en kjempegod treretters hadde vi også en Sverige-quiz vi alle ble veldige engasjerte i.

Speiderhilsen Even, Veronica og Synne!

PS:
Synnes haikeligalag, Siste Utvei., ligger nå på første plass med 105 poeng. Gladnyheter!

Dag 2

Hovedtema for arrangemanget er demokrati, så i dag besøkte vi Riksdagen i Stockholm. Her fikk vi omvisning i grupper og diskuterte ungdommsinnflytelse med svenske politikere. Riksdagen er det svenske parlamentet, som samsvarer med det norske stortinget. Etter en spennende morgen med gode diskusjoner dro vi ut patruljevis for å utforske mer om det demokratiske Stockholm. Det svenske kongehuset var et at turens høydepunkter!

Første inntrykk av Stockholm har abslolutt gitt mersmak til å utforske byen. I morgen skal vi tilbake for å utforske Skansen. I kveld har vi også hatt leirbål med innslag fra alle de nordiske landene ! :)

Speiderhilsen
Even, Veronica og Synne

Første møte med Ung i Norden!

Allerede første dag på Ung i Norden har vi i patruljer funnet ut hvordan SuperSpeideren burde vær! Vi tegnet, beskrev og diskuterte på skandinaviske språk, noe som er en utrolig gøy utfordring! Her finnes representanter fra Sverige, Finland, Danmark, Island og Færøyene. Tema for dagen har vært internasjonal speiding, og det nordiske samarbeidet har vært hovedtema.

Den svenske fikan er veldig viktig når man er her i Sverige, og i dag er det faktisk kanelbollens dag! De selger kanelboller over alt, og vi har fått har feiret dagen med to stk kanelboller hver. I kveld skal vi ha fika nok en gang, men da er det nordisk fika, hvor alle landene har tatt med noe typisk for sitt land. Vi gleder oss!

Speiderhilsen Superspeiderene
Veronica, Synne og Even

Ung i Norden

Nå er det bare 3 dager til Ung i Norden starter!
Ung i Norden skal i år avholdes i Stockholm, og er en ungdomskonferanse hvor alle de nordiske speiderforbundene er representert med medlemmer mellom 17-23 år. Fra Norge KFUK-KFUM-speidere reiser vi tre stykker, og Norges Speiderforbund deltar med like mange!
Vi gleder oss utrolig mye til arrangementet, og vi er så heldige at vi får gjesteblogge her på speiderblogg.no slik at vi kan holde dere oppdatert underveis!

Her er en liten presentasjon av oss:

Mitt navn er Even August Bremnes Stokke og prøver etter beste evne og være en aktiv speider. For tiden er jeg med som leder i Ullern speidergruppe i Oslo og er godt aktiv som Rover i Vestfold. Jeg kommer fra Tønsberg og gruppen min der heter Søndre Slagen. Jeg er 19 år, og ser frem til å dele opplevelsen min på “Ung i Norden” med dere.

Jeg heter Synne Lien, er 17 år og speider på åttende året. Jeg er rover i Siste Utvei. – roverlag i Bryn 1 i Oslo. Det beste med speideren er å få møte nye venner og dele unike opplevelser med dem, noe jeg håper vil skje på Ung i Norden. Jeg kommer til å gjesteblogge her under min deltakelse på Ung i Norden.

Jeg heter Veronica Nysted Montgomery, er 19 år og har fått æren av å skrive dette første blogginnlegget av fem. Speidergruppen min heter Ålgård og er i Rogaland krets. Jeg gleder meg til alle de gode samtalene som venter oss i Stockholm og til å dele disse opplevelsene med dere!

Følg med!
Speiderhilsen Even, Synne og Veronica