Viser arkivet for november, 2012

Veddemål

I oktober var Holmenspeiderne samlet på høstleir på Trollheimen ved Gardemoen. Denne helgen besto av alt fra å lære å bruke GPS til å lage pil og bue, og om kvelden hadde vi selvfølgelig leirbål. Jeg og en annen i patruljen min hadde ansvaret for leirbålet på lørdag kveld. Vi hadde flere av de tradisjonelle leirbålsinnslagene, som mordleken, og vi hadde også noen nyere innslag, som tingelingleken. Vi hadde selvfølgelig også rop, og ett av dem var ”Hysj, Ka sa ho”. Det er det, dette innlegget handler om, for både før og etter leirbålet prøvde min kjære speiderleder, Håkon, å overbevise meg om at jeg utfører det ropet feil.

Vi inngikk et veddemål om at vi skulle skrive hver vår tekst om saken og den som får flest BRA (knappen under innlegget) vinner. Altså hvis dere er enige med meg, noe som jeg satser på at de fleste er, så MÅ dere trykke bra! :P

Dette mener jeg:

Dette er ropet det er snakk om. Den første gruppen (G1) gjentar etter lederen sin (L1). Når den første gruppen er ferdig gjør den andre gruppen det samme. Vinnerlaget utpekes når det andre laget ikke klarer å rope like høyt lengre.

Det er to forskjellige lag som konkurrerer mot hverandre.

Dette mener Håkon:
Håkon mener at gruppen roper for seg selv. Det er altså ingen lag som konkurerer. I mine øyne må dette være voldsomt kjedelig med tanke på at jeg ikke er en så stor fan av å rope til meg selv.

Så hvis dere deler min oppfatning om at å rope til seg selv er litt kjedelig i lengden, så oppfordrer jeg dere til å trykke på BRA-knappen under. Hvis dere heller synes at Håkon sin tankegang er interessant kan dere lese hans innlegg på speiderlederbloggen
Alltid Beredt!

Vedtur med motorsag

Denne helgen var fire speidere og tre ledere på tur til speiderhytta ved Lauvtjern for å sikre vedforsyningen gjennom vinteren. Vi gikk fra Østmarksetra kl. 12:15 på lørdag, via Kroktjern og var framme på hytta kl. 13:45. Vi startet med å fyre opp i peisen og ovnene. Da merket vi noe rart, det kom ikke røyk ut av ovnen siden vi fikset det på forrige tur. Så var det tradisjon tro med å legge ut påsan og slappe av litt. Utover kvelden ble det noen runder med Amerikaner og en Yatzyturnering.

Søndag startet rundt 09:00 med frokost før vi kledde på oss arbeidsklær i halv tolv-tiden. Vi felte to-tre trær og delte opp ti trær som lå i skråningen nedenfor hytta. Motorsagen gikk i over en time og halv time, med to bensin oppfyllinger, mens vi andre gikk i shuttletrafikk fra skråningen til vedbua. Rundt halv to gikk vi inn for å spise lunsj og gjøre oss klar for å dra hjem igjen.

På veien tilbake gikk vi over Haukåsen og så på all hogsten rundt branntårnet, ikke et godt syn. Fra 13:15 sto radioen på i ett strekk til vi var tilbake på parkeringsplassen siden noen ville høre på Cupfinalen i fotball. På toppen av åsen ved Kroktjern stoppet vi for å høre at Hødd vant straffesparkskonkuransen.

Så da er vi klare for neste prosjekt på hytta: solcellepanel på sørveggen og lademulighet for radio og mobil.

Speiderhilsen
Didrik F. B. Koren, 4. Bryn Kfuk-Kfum-speidere.

pysj cup

Hei, nå er det lenge siden jeg har skrevet noe på denne bloggen. Skal love å bli bedre!
Vi i 3. Eiksmarka1 har gjort veldig mye i det siste. Noe av det skal jeg skrive senere :)
Vi fikk den ære å være med på Asker og Bærum kfuk-kfum sin årlige pysj cup. Det er en volleyball turnering som går fra fredags kveld til lørdags morgen. Du spiller volleyball hele kvelden og natten ikledd pysj. Da vi spilte kvart finalen var klokken passert 4, noen lå å sov, men den høye musikken og alle som plutselig begynte og danse til gangnam style, ble det ikke så mye søvn. Siden det var første gang kfuk-kfum inviterte oss til pysj cup kalte vi oss “Speiderne”. Vi kom til kvartfinalen og var super fornøyde med det. Vi gleder oss til neste år og håper at flere av Asker og Bærum speiderne blir med :))

Lise ! :)