Viser arkivet for august, 2012

NoRo 120!

I år ble det arrangert 3 Norsk Roland (NoRo) i sommerferien, og mange ivrige speidere var deltagere. Den siste, NoRo 120, blir arrangert på Nordtangen speiderhytte på Gran i Hadeland. Leiren startet den 11. august, og da møtte godt og vel 34 deltagere opp på Nordtangen.

Patrulje Våk, NoRo 120

Jeg er også med på NoRo 120, og jeg hadde tenkt å fortelle litt om hvordan leiren er.
Første dag på NoRo 120 var 11. august. Den dagen ble brukt til mye, blant annet leirbygging, og noen praktiske beskjeder. Noe av det morsomste, men også mest skremmende med Roland, er at du aldri får all informasjonen på forhånd. Det du får høre, er det tidligere deltagere har fortalt, og det de sier, er ikke alltid like hyggelig. Jeg kan vel si det på denne måten; NoRo lever opp til forventningene med tanke på opplegg og disiplin. Og antall skader. Jeg personlig har allerede skadet meg fire ganger på like mange dager, og jeg skader meg aldri ellers. Det må være noe med selve leiren som gjør det. (Jeg klarte å miste telefonen min i en vannbøtte også. Kjempekoselig, nei, ikke akkurat…)

Undervisning

Akkurat nå er det haik, og jeg deltar på haiken med forstuet fot, støttebandasje og krykker! Det lille du har av fritid bruker du også til å bli kjent med de andre deltagerne. (De er en kjempehyggelig gjeng!)
Som sagt, har vi mye program, både første og andre dag var fulle av aktiviteter og leksjoner, og vi er fortsatt travelt opptatt. Nå kan jeg ikke røpe alt opplegget, men jeg kan si at vi virkelig trenger den kunnskapen vi allerede har! Det er stor variasjon på innholdet i det vi holder på med, og vi lærer og gjør utrolig mye forskjellig.

Den 13. hadde vi også VELDIG mange økter og aktiviteter. Det er så mye program at det er nesten ikke mulig. Aldri, jeg gjentar, ALDRI, meld deg på NoRo hvis du bare vil kose deg og/ eller slappe av på leir! Den dagen ble det blant annet pionert på leirstedet vårt, vi har deltok på økter fra 08.30 til 21.00.

Akkurat nå er det haik, og alle patruljer er ute på marsj. Jeg deltar også på haiken, selv om jeg ikke kan gå særlig mye. Jeg klarte å forstue venstre ankel i dag, og går nå rundt med (enda en) støttebandasje og krykker. Jeg kan ikke si noe om programmet på haik, postene, eller hvor langt det er å gå. Jeg kan ikke si noe om det andre programmet vi har hatt i dag heller. Noe jeg derimot kan fortelle, er at jeg kommer til å skrive fortløpende, og forhåpentlig vis motivere deg også til å dra på NoRo!
Skrevet av Anniken.
Godkjent (og sensurert?) av stab, NoRo 120 :D

Englandsleir

Fredag 3. august dro fire speidere, og en leder fra Inderøy over til England for å møte vennskapsgruppa vår 1st Holymoorside og være på leir med dem. De tre første dagene campet vi på gården til lederne Allan og Shona med noen av de engelske speiderne. Vi besøkte byen Chesterfield, og the Peak District der Inderøyspeiderne var på leir i 2010.

Tidlig mandag morgen pakket vi sammen leiren i Derbyshire og satte oss i bussen. Neste stopp Lake District! Vi var i Lake District i fem dager, der vi var på et speider senter og bodde i en hytte. Senteret hadde aktiviteter som vi var med på hver dag.
Jeg var med på pil og bue skyting første dagen, og den andre var jeg på en haik på fjellet. Det meste av England er ganske flatt, men i nord der Lake District er finnes det fjell. Vi var ute i seks timer og var på to topper på ca. 700-800 meter.

Bildeserie med 9 bilder — bla ved å trykke på pilene

Onsdag var vi på klatring, og senere på kvelden spilte vi fotball. Vi var også seks speidere som sov ute under åpen himmel! :-)

Torsdag og Fredag holdt vi på med vannaktiviteter. Kajakk, flåtebygging, kano og seiling var blant alternativene. I Norge har vi ikke mye seiling og flåtebygging, og dette var utrolig interessant å være med på. Det var også veldig vått….

Fredagskvelden satte vi oss på toget fra Windemere til Manchester Airport, og leiren var over.
Vi hadde en fantastisk leir med 1st Holymoorside og vi gleder oss til neste gang!
På www.gaupepatruljen.blogg.no finnes et større innlegg om turen! :-)
Speiderhilsen
Maria, ung talsperson fra Inderøy KFUK-KFUM Speidere :-)

Fullt kjør på Roland

Patruljene er nå i full gang med å bygge leirområde her på Nordtangen. Sola stråler og jeg antar at noen speidere ser frem til bading i ettermiddag. Speiderskjorta er allerede lagt bort, for vi er jo tross alt i Sør-Norge og ikke i Nord-Norge. Roland er ikke et sted for slaraffenliv, det er et sted hvor speidere blir superspeidere og staben blir sliten (Neida, vi har jo kaffe!).

Bordbygging er i gang

Har du vært på Roland? Hvis ikke har du sjansen igjen neste sommer! Da arrangeres det Roland flere plasser i landet!

Speiderhilsen
Tre fingre i panna
Alltid budd!

Ingeborg Marie Kristiansen Skjelmo

I full gang med Roland 120 på Nordtangen

Hei og takk for sist!

Sommerferien nærmer seg slutten for de aller fleste, men for noen speidere er det akkurat nå speidergnisten skal tennes. Roland 120 starter i morgen på Nordtangen leirsted ved Hadeland i Oppland. Hit kommer 34 speidere for å oppleve intens speiderprogram i ei uke framover. Ei uke fylt med nye speidervenner fra Alta og Vadsø i Nord til med sørlige byer i sør, ny kunnskap og litt for lite sævn. Vi i staben ankom for mangfoldige timer siden etter transport fra blant annet Stavanger (8 timer i tog, jippi), Vadsø og Oslo. Utstyret er på plass, staben har spist et fullverdig stabsmåltid og snart må vi vel få oss litt søvn før programmet starter i morgen tidlig.

Vår flotte leirssjef, Ivar Asbjørn

Ønsk oss lykke til med leiruka!

Speiderhilsen
Tre fingre i panna
Alltid budd!

Ingeborg Marie Kristiansen Skjelmo