Viser arkivet for mars, 2013

Til Bangladesh med Globalaksjonen

Jeg heter Kamilla, er 17 år og er medlem av Inderøy KFUK-KFUM speiderne i Trøndelag krets. I år er jeg så heldig at jeg skal være KFUK-KFUM-speidernes ambassadør for Globalaksjonen, og dette innebærer at jeg fikk være med på tur til Bangladesh i vinterferien!

I Bangladesh fikk vi besøke KFUK sine prosjekter i Dhaka og Chittagong. Vi besøkte skoler, Tensing grupper, Micro Credit-grupper og jentegrupper. Hver dag fikk vi møte mange fantastiske mennesker som får hjelp av, eller hjelper til i KFUK, på ulike måter.

Bangladesh er et land hvor en svært stor del av befolkningen lever i ekstrem fattigdom, og jenter blir ofte undertrykt. Selv om de vi møtte var veldig fattige, så slo de meg at det virket som om alle menneskene i Bangladesh har stor livsglede. Overalt hvor vi kom på besøk, ble vi bare møtt av smil. Dette beundrer jeg de virkelig for, og det er noe jeg kommer til å ta med meg videre i hverdagen her i Norge.

Mitt personlige høydepunkt med turen var besøket på en av jentegruppene, da det er dette prosjektet pengene som samles inn gjennom Globalaksjonen brukes til. På jentegruppene får unge jenter muligheten til å lære om helse, kropp, kosthold, ekteskap og rettigheter mm. Dette gir de muligheten til å ta vare på seg selv og si i fra hvis de blir urettferdig behandlet.

Å se hvor mye vi her i Norge kan gjøre for andre var stort. Vi kunne se at alle jentene er svært takknemlige over at de får muligheten til å være med på jentegruppen. Vi fikk være med å se på en time, og etterpå hadde vi tid til å ha det moro med jentene. Vi sang, danset, tok bilder og lekte bro-bro-brille. Det var helt fantastisk! For en herlig gjeng med jenter sier jeg bare!

(Kamilla og Sharmin Foto: Gunvor Meling)

Vi var også så heldige at vi fikk møte Sharmin igjen. Hun er en av jentene som har vært med på jentegruppene, og i fjor var hun frontfigur for globalaksjonen. Sharmin kunne fortelle at hun har lært kjempe mye på jentegruppen. Hun er veldig stolt over kunnskapen sin og deler den gladelig med venner, familie og naboer. Hun også er veldig takknemlig for tilbudet hun har fått.

Håper mange vil bidra på Globalaksjonen det kommende året, slik at enda flere jenter kan få det samme tilbudet som sharmin! Arbeidet KFUK gjør for fattige i Bangladesh er rett og slett helt fantastisk, og jeg har sett at vi kan være med på å gjøre en forskjell for mange mennesker!

Hilsen Kamilla Rotvold

(Globalambassadørgjengen fra Norges KFUK-KFUM, KFUK-KFUM Global og Norges KFUK-KFUM-speidere)

Jentetur til London!

Hei dere!
Forbundet har nettopp arrangert en jentetur til London.
Denne turen var spesielt for jenter som har gjort en ekstra
innsats i gruppa eller kretsen sin, og der var jeg med.

Vi var en super gjeng på 15 flotte speiderjenter som inntok
KFUK-hjemmet i Holland Park-området i hele 5 dager.
Fantastisk flott hus, flotte mennesker og herlig mat,
definitivt!

Vi ankom kvelden den 21. februar, og den kvelden ble for det meste brukt til bli-kjent-leker,
og mer eller mindre kleine forsøk på første samtale. Den kvelden ble det lagd fiskekake til middag.

Den 22. besøkte mange av oss Verdensspeidersenteret Pax Lodge for første gang.
Her hadde vi verdens tenkedag-feiring sammen med mange andre speidere fra alle
mulige land. Her fornyet vi speiderløftene våre, alle på sitt språk, vi sang engelske
speidersanger, og vi fikk nye speidervenner fra hele kloden!

Her er deltagerene på jenteturen på tenkedagsfeiring på verdensspeidersenteret Pax Lodge

Dagen etter hadde vi diverse aktiviteter på Pax Lodge, som bla. sending av godteri med spisepinner, se en diger merkesamling, lage både perleting og noe som så ut som du kunne smuglet narkotika i, men som gjorde seg utrolig bra på speiderskjorta! :D

(Skal skrive mer om turen siden, sitter i et viktig møte nå.
Gled dere til flere beretninger om vår awezome Londontur,
det beste er fortsatt usagt!)