Viser arkivet for juni, 2014

NM - Matlaging

Denne helgen arrangeres NM i speiding for NSF og KM speidere. Det er i år 117 patruljer som deltar så dette vil si at det er en stor deltakelse.

Her konkurreres det i ulike grener, som orientering, pionering, teori og matlaging. I matlagingsoppgaven, skal alle patruljer forberede en hovedrett og dessert. Det var utrolig mange som hadde vært kreative, og prøvd noe uten om det vanlige. Jeg var så heldig at jeg fikk snakket med flere patruljer, her er to intervju.

Intervju med Gran KM-speider, patruljefører: Emil Øhre Skiaker

Hva har dere forberedt dere på å lage?
Vi skal lage pasta carbonara til hovedrett, og fylt vannmelon med forskjellig frukt.
Hvofor valgte dere denne retten?
Vi valgte vel denne retten fordi vi ville prøve noe nytt fra sist gang vi var på NM, også var det et forslag de andre var enig i. Vi valgte det også fordi det er godt og lett å lage, men også er det enkelt å holde det ryddig.
Hvordan har NM vært så langt?
Det har vært gøy, men det var ganske så kaldt i natt.
Er dette førs_skrevet av Anna_te gang på NM?
Nei, dette er ikke første gang på NM.

Intervju med Ris KM-speider, patruljefører: Trym Kavlie
Hva har dere forberedt dere på å lage?
Vi har valgt å lage laks med poteter og grønnsaker til hovedrett, og fruktsalat til dessert.
Hvorfor valgte dere denne retten?
Vi syntes denne retten er enkel og lage, hovedgrunnen er kanskje at det er sunt og næringsrikt. Dette er også en rett vi har lagd en del ganger før.
Hvordan har NM vært så langt?
NM har vært utrolig gøy hittil, høydepunktet må være O-løpet. Vi tror det gikk veldig bra, fordi vi fikk en utrolig bra tid på 17minutter. Gleder oss til resten av helgen!

Bildeserie med 7 bilder — bla ved å trykke på pilene

Foto Thomas-Andre Dahl
skrevet av Anna

  • Bodin KM-speidere
  • Sandnes sjøspeidergruppe
  • Ris KM-speidere
  • Kampen KM-speidere
  • Randaberg I speidergruppe
  • Gran KM-speidere
  • Midtsandtangen
  • 1. Brandbu speidergruppe

Post2015

«Kva er Post2015, og kven i alle dagar er det som plutselig skriv på bloggen?» lurar du kanskje på. Eller kanskje lurte du ikkje på dette i det heile. Likevel, det er eit poeng å svara på dette. For det fyrste er det me i Rovernemnda som har vore så heldige å få låna Speiderblogg.no til å skriva om temaet Post2015. Me håpar de set pris på det me skriv her, og lovar å oppføra oss nokolunde sivilisert.

Samfunnsengasjement er ein viktig del av det og vera speidar. I tillegg er KFUK-KFUM-speidarane ein del av paraplyorganisasjonen LNU, som arbeider på lag med dei fleste barne- og ungdomsorganisasjonar i landet. På Barne- og ungdomstinget til LNU i år vart det blant anna vedteke ein resolusjon omkring Post2015.

Dei siste femten åra har FN arbeida ut i frå utviklingsmål som vart vedteke i år 2000, og som gjeld fram til neste år. Dei er godt i gang med arbeidet med dei nye utviklingsmåla, og det er altså desse nye måla, og arbeidet fram mot dei, som vert kalla Post2015. Ein av dei største forskjellane mellom dei gamle måla og dei nye, er at dei nye måla skal gjelda alle land, ikkje berre utviklingslanda slik dei gamle har gjort. Altså gjeld dei like mykje oss her i Noreg, som nokon langt borte i ein annan verdsdel. FN ynskjer dermed at nettopp DU skal få påverka kva dei skal arbeida mest med i åra som kjem.

Dette kan du gjera veldig enkelt, ved å gå inn på sida My World 2015 og svara på undersøkinga som ligg der. Dette er ein direktekommunikasjon mellom alle unge og FN, der ein på ein enkel måte kan vera med på å avgjera kva som er aller viktigast å arbeida med, enten det er utdanning til alle, nulltoleranse for diskriminering eller reint drikkevatn. Etter å ha svara på undersøkinga sjølv, er det sjølvsagt ekstra flott om du spreier sida vidare på fjesboka og elles blant dine vener og kjente. Det oss unge som er framtida, bli med å gjer ein forskjell!

Trykk her for å svara på undersøkinga, og her for og lesa meir om arbeidet som vert gjort.